Svet
22 ogledov

Hrvaški vojni veterani bi vas odpeljali na en krog

Tank Youtube
Že prihodnjo sezono bi si turisti Hrvaško ogledovalo iz oklepnikov.

Združenje voznikov oklepnikov Hrvaške vojske se namerava že v kratkem vključiti v turistično dejavnost oziroma svojo dejavnost vključiti v del turistične ponudbe na Hrvaškem.

Turiste, ki dopustujejo na Hrvaškem, nameravajo na turistične oglede po državi voziti v oklepnikih, poročata 24sata in Dnevni avaz.

Prednost bodo imeli veterani vojne za Hrvaško

Združenje namerava zato čimprej tudi uradni registrirati novo dejavnost in prve turiste v oklepnikih odpeljati že prihodnjo turistično sezono.

Udruga tenkista Hrvatske vojske od iduće turističke sezone planira turiste voziti u tenkovima, kao dio turističke ponude svoje zadruge koju uskoro namjeravaju registrirati.

"Takoj, ko registriramo novo dejavnost, bomo zaposlili sodelavce, vsekakor bodo to zlasti vetereni vojne za Hrvaško, potem bomo nakupili oklepniki, da bomo lahko dejavnost začeli izvajati," napoveduje Mario Franić, koordinator združenja. To namerava zaprositi tudi za evropska sredstva, od državnih organov na Hrvaškem pa pričakuje pomoč pri iskanju zemljišč, na katerih bi gradili poligone za izvajanje svoje nove dejavnosti.

"Potrebovali bi za okoli 40 hektarov velika zemljišča in tu pričakujemo pomoč države. Poleg poligona bi na tem zemljišču zgradili nastanitvene objekte, gostinske in objekte za vso ostalo turistično ponudbo," dodaja Franić.

Združenje bi namreč postavilo več poligonov, pri čemer si vsaj enega zagotovo želijo na območju Ravnih Kotarev zaradi bližine morja, ostale pa v okolici Knina, Karlovca in Slunja.

Združenje, ki združuje predvsem vojne veterane, naj bi se na registracijo nove dejavnosti pripravljalo že nekaj časa, a tega niso želeli razkriti javnosti. Od Hrvaške vojske bodo zdaj poskusili odkupiti oklepniki, ki jih vojska ne uporablja več, jih obnovili in prilagodili tako, da bodo zanimivi za turiste, tako domače kot tuje.

"Če ne bomo uspeli na Hrvaškem, bomo poskušali stare, ne več rabljene oklepnike nabaviti v tujini in potem tam zgradili poligone ter ostale pripadajoče objekte," napoveduje eden od članov združenja Branko Morić.

 

Komentarjev 1
  • dragec 07:27 18.februar 2015.

    mi turistom lahko ponudimo predelane tanke in tako opravičili sredstva, ki smo jih zmetali v predelave, poligon bi zaživel. Zakaj nas Hrvatje vedno prehitevajo???