Svet
3 ogledov

Hrvaško notranje ministrstvo: Grožnje islamistov dobivamo pogosto

Isis grožnja na Youtubu Youtube
Hrvaški notranji minister se je odzval na videoposnetek, ki so ga skrajneži Islamske države včeraj objavili na Youtubu, v njem pa grozijo z zavzetjem vseh držav nekdanje Jugoslavije razen Slovenije.

"Nikakor ne gre za prvi primer groženj," je poudaril hrvaški notranji minister Ranko Ostojić. Za hrvaške medije je po včerajšnji objavi videoposnetka, ki je dvignil precej prahu, povedal, da nikakor ne želi povedati, da nevarnosti ni, saj da nevarnosti terorističnih napadov ves čas obstajajo. "Vendar državljani so lahko popolnoma prepričani, da smo na takšne izzive pripravljeni odgovoriti," je poudaril prvi mož hrvaškega notranjega ministrstva.

ISLAMSKA DRŽAVA: DO MEJE S SLOVENIJO

Poudaril je, da je najbolj pomembno, da se takšnim posnetkom ne daje prevelike pozornosti in dodal, da so podoben posnetek skrajneži Islamske države, v katerem ravno tako grozijo vsem državam nekdanje Jugoslavije vse do hrvaško - slovenske meje, objavili tudi pred tremi tedni, vendar da tisti ni prišel v javnost.

"Naša policija sodeluje v mednarodnem združenju specialnih enot Atlas, ki v ozadju deluje na takšnih posnetkih in sporočilih, ki bi lahko predstavljali grožnje Hrvaški," je poudaril minister Ostojić.

Če so odkrili identiteto skrajnežev, ki so posnetek objavili, je minister odgovoril, da je vsekakor vse delo skupine Atlas tajno in da si pripadniki skupine izmenjujejo informacije glede ljudi, ki bi lahko predstavljali kakršnekoli grožnje.

Komentarjev 4
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 17:57 17.julij 2015.

    Če pravega muslimana vprašaš kdo so islamisti ti bo povedal da vse prej kot muslimani. So krivoverci in si ne zaslužijo imena musliman ki so si ga nadeli sami. Najlaži je pa mešat manjšino in jo posplošit na celotno populacijo ...prikaži več neke družbe. Pa tudi zelo ignorantsko..

  • dragec 12:09 17.julij 2015.

    h3o -muslimančki prihajajo,"najebal" siga

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 11:50 17.julij 2015.

    Kaj češ pa komentirat? Pač narisal so zemljevid. To zna vsak. Pa pobijat nedolžne tud znajo. To še ne pomen da znajo kr vsako državo zavzet. So nevarni, mislm pa da svojih ozemelj ne morjo kr tko širit.