Svet
11 ogledov

Hrvat ukradel avto, da bi prišel do izvoljenke

Prehitra vožnja Shutterstock
Hrvaški mladoletnik je ukradel avto, da bi se v Dubrovniku lahko srečal z dekletom, ki ga je spoznal na spletu. Na pot se je podal po avtocesti, kjer je natočil gorivo, a ga ni plačal. Zaradi tega se je za njim podala policija, ki pa ga je lovila več kot sto kilometrov.

Šestnajstletnik iz Jastrebarskega pri Zagrebu je pred dnevi na svetovnem spletu spoznal dekle iz Dubrovnika, s katerim sta se nato prek Skypa dogovorila, da se danes srečata na osrednji ulici v starem mestnem jedru Dubrovnika, Stradunu. Dekle naj bi ga tam ob 19. uri počakalo v beli Adidasovi trenirki.

Fant za izlet v Dubrovnik ni imel denarja, zato je kakih 200 metrov od svojega doma ukradel avtomobil znamke Hyundai Atos, saj je njegov lastnik v njem pozabil ključe. Nato se je mirno podal na pot proti jugu.

Ustavil ni niti pred policijsko zasedo

Na pol poti proti Dubrovniku pa je mladenič ostal brez bencina, zato se je ustavil na črpalki. Napolnil je rezervoar, nato pa pobegnil, zaradi česar so zaposleni na črpalki obvestili policijo.
Posebna enota hrvaške prometne policije je 16-letnika kmalu izsledila, a ta ni upošteval njihovih pozivov, naj ustavi. Policisti mladoletnika niso želeli na silo ustaviti med vožnjo, da ne bi ogrozili ostalih udeležencev v prometu, so pa obvestili kolege, ki so na mladoletnika počakali na zadnjem odcepu dalmatinske avtoceste.

A mladoletnik se tudi pred zasedo ni želel ustaviti, temveč je trčil v policijsko vozilo. Šele potem so ga prijeli in ga prepeljali v Split, kjer so počakali na prihod njegovih staršev.  Mladoletnik ob aretaciji pri sebi ni imel niti ne ene same kune.

Komentarjev 1
  • privat 08:30 28.marec 2012.

    vse za ljubezen....:)