Svet
5325 ogledov

Hrvata so našli, Slovenca v morju še iščejo

Burja na Jadranu
Hrvat je priplaval na obalo, kjer so mu nudili pomoč.

Včeraj smo že poročali, da sta v morju v Istri izginila dva deskarja, ki sta kljub opozorilu o orkanskem jugu popoldne odšla deskat na morje v bližini Umaga.

Zaradi visokih valov so iskalno akcijo ponoči prekinili, plovila niso mogla izpluti na odprto morje, iskanje ob obali pa najprej ni dalo rezultatov.

Razburkano morje Ne moreju ju iskati Svet V neurju dva pogrešana

Hrvaški mediji sedaj poročajo, da so enega deskarja, sicer hrvaškega državljana, našli, medtem ko naj bi se iskalna akcija za drugim nadaljevala zjutraj, ko se bo vreme umirilo.

HRT je v ponedeljek zvečer objavil izjavo tiskovnega predstavnika ministra za morje, promet in infrastrukturo Olega Butkovića, ki je potrdil, da so hrvaškega državljana našli, medtem ko za slovenskim državljanom, s katerim sta skupaj deskala, še vedno ni sledi.

Hrvaškemu državljanu je uspelo, da je sam priplaval do obale v bližini Umaga, kjer so mu nudili pomoč. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 14:55 30.oktober 2018.

    Ko ga jebe glupega slovenčka,če je odvisen od adrenalina,naj se pa še sam adrenalinsko reši?Men se taki idioti "adrenalinski"popolnoma nič ne smiljo!

  • Pepe007 07:54 30.oktober 2018.

    Upam, da se oba rešita. Sicer pa je morje potrebno spoštovati in spoštovati tudi to, kar povedo ljudje, ki imajo veliko izkušenj.