Svet
11 ogledov

Hrvati blokirajo ceste

(Foto: 24sata) Žurnal24 main
Na Hrvaškem kmetje blokirajo ceste, ker jim vlada do danes ni izpolnila številnih zahtev. Proteste napovedujejo tudi ribiči.
Protesti so bili najavljeni že za 1. marec, a so bili predstavljeni. Tokrat kmetje soglasno poudarjajo, da bodo ostali na cestah, dokler vlada njihovih zahtev ne bo izpolnila.

Hrvaški kmetje so zaradi neizpolnjenih zahtev danes s traktorji blokirali ceste po celotni Hrvaški, poroča jutranji.hr.

Njihove zahteve so precej obširne: želijo plačilo subvencij do 31. marca  v najvišjem znesku 2.250 kun, znižanje cen subvencioniranega goriva, plačilo kapitalskih naložb za leti 2008 in 2009, legalizacijo objektov v kmetijski proizvodnji, razvoj in sprejetje strategije za zmanjšanje uvoza, podaljšanje referenčnega leta in nižje obresti posojil na bankah.

Po besedah predsednika združenja neodvisnih kmetov Mateja Mlinarića njihov namen ni strmoglavljenje vlade, ampak pa srečanje s Kosorjevo in ministrom Čobankovičem ter izpolnitev zahtev.

Na proteste tudi ribiči
Na proteste se pripravljajo tudi hrvaški ribiči, piše 24sata.com. Moti jih prevelika cena goriv, slabe nacionalne strategije, siva ekonomija, slabe napovedi ribištva in prezapletena administracija. Zaradi pogostih vdorov na njihovo ozemlje si želijo tudi zaščito ribiške cone.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.