Svet
44 ogledov

Hrvati bodo privabljali tudi z Marijo

Gradnja spomenika v Primoštenu Občina Primošten
Do prvega maja bodo zaključena dela v okolici enega največjih Marijinih spomenikov na svetu.

Kip Marije iz Loreta bo visok 17 metrov in bo stal na hribu Gaj nad Primoštenom. 20. maja bodo skulpturo pripeljali iz Zagreba, do 1. maja pa bodo zaključena vsa dela okoli spomenika.

Na kipu bo mozaik iz stekla v zlati, srebrni in drugih barvah. 

Gradnja spomenika v Primoštenu | Avtor: Občina Primošten Občina Primošten

Zaščitnica Primoštena

Otvoritev po pisanju Slobodne Dalmacije 6. maja, štiri dni pred praznikom primoštenske zaščitnice mesta Gospe iz Loreta.

Da bi zaščitili spomenik, bo okolica svetišča nadzorovana z videom. Na poti, po kateri bo omogočen dostop do spomenika, bodo postavili trgovino s spominki, kavarno in sanitarije za obiskovalce. 

Župan Primoštena je pred časom dejal, da bodo postavili Marijin spomenik, ki se bo ob jasnem vremenu videl iz Italije. Tako visok gotovo ne bo, a gotovo se bo dobro videl iz Primoštena.

Primošten | Avtor: Profimedias Profimedias

Največji Marijin spomenik sicer stoji v Venezueli. Kip device Marije je 46,72 metrov visok, 16 metrov širok in 18 metrov globok in stoji 11 kilometrov jugozahodno od kraja Trujillo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Janez_53 16:54 13.marec 2017.

    Če bi dodali še Jožefa, bi privabili še več turistov! Kaj pa, če bi postavili še kipe dvanajstih apostolov, Jezusa in za nameček še Tita-saj je njihov "največji sin"? Ni hudič, da ne bi vžgalo!

  • Avatar skeptik
    skeptik 13:16 13.marec 2017.

    Kaj jim pomaga kip Marije, če pa že danes obljubljajo tudi do 50% višje cene in so s 1.1.2017 PDV dvignili s 13,5 na 25%..... Po eni strani arogantno dražijo, po drugi pa Marijo prosijo za usmiljenje in kakšnega turista ...prikaži več več. Res so patetični ti kockarji

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 13:02 13.marec 2017.

    Bolano do amena!