Svet
17 ogledov

Hrvati bodo prodajali burjo

(Foto: Naš bralec) Žurnal24 main
Prebivalci Senja na Hrvaškem so se odločili, da bodo nadležno burjo obrnili sebi v prid. Najbolj vetrovno mesto Jadrana bo začelo burjo tržiti.

Najhladnejše, najbolj vetrovno in vedno najbolj zasneženo mesto na Jadranu – Senj, se je odločilo za korenite spremembe. Naravno nadlego bodo spremenili v turistično znamenitost. Čeprav so izgubili mesto rekorderja v hitrosti burje, po več desetletjih jih je izrinila leta 1998 Maslenica, bodo vseeno služili.

Prvi korak je muzej posvečen burji, poroča dnevnik.hr. „Najprej, ko bodo ljudje vstopili v muzej, bodo občutili sunek burje, to bodo spremljali zvočni in svetlobni efekti,“ je navdušen župan Senja Darko Nekić.

Senjčani so tudi ugotovili, da nimajo nobene sušilnice pršuta, izjema je nekaj posameznikov, ki jo ima za lastne potrebe. Tudi to bodo spremenili.

Pri vsem skupaj pa računajo tudi na pomoč človeka, za katerega pravijo, da je „na ti“ z burjo. To je meteorolog Milan Sijerković, ki med drugim zbira tudi izreke o burji, ki bi jih Senjčani prav tako izdali v knjižni obliki in s tem tudi zaslužili. Za pokušino izrek namenjen vsem fantom, ki iščejo dekle: „Pazi se brkate punce in senjske burje. (Čuvaj se brkate cure i senjske bure.)“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.