Svet
10 ogledov

Hrvati: Janša pripravlja novi udar

Janez Janša Nino Verdnik
"Slovenija se pripravlja, da bo zaradi Ljubljanske banke, zaustavila vstop Hrvaške v EU " je naslov članek na spletnem Jutarnjem listu. Novice naj bi prihajale iz visokih političnih krogov.

V članku navajajo, da so iz Ljubljane prejeli novice, ki so zelo resne. Slovenija naj bi po njihovih informacijah šla v sporu z Ljubljansko banko do konca in naredila vse, da ustavi vstop Hrvaške v EU, ki se naj bi zgodil julija 2013. Novico naj bi jim razkril hrvaški diplomat in strokovnjak za slovensko-hrvaške odnose.

Zatišje zaradi dopustov

Hrvati so to scenarij označili za katastrofalen. Podatki, ki naj bi prihajali iz visokih slovenskih političnih krogov, pa po njihovem mnenju kažejo, da se bo moral premier Zoran Milanović osebno zavzeti za reševanje vprašanja o Ljubljanski banki.

Trenutno zatišje

Trenutno zatišje naj bi bilo le zatišje zaradi dopustov. V diplomatskih krogih pa naj bi se govorilo, da Janez Janša želi izkoristiti vprašanje Ljubljanske banke in pritisniti na Hrvaško. Zapisali so: "Janša pripravlja nov udar."

Slovenski nameni-blokada vstopa Hrvaške v EU- so dodobra razburila diplomate v Zagrebu.

In zakaj bi Slovenija sploh hotela blokirati Hrvaško?

Po pisanju Jutarnjega lista bo vloga Slovenije z vstopom Hrvaške v EU oslabela. Slovenija je namreč trenutno edina članica s prostora nekdanje Jugoslavije in ima zato glavno besedo, ko teče beseda o tem območju. Težava pa zna biti po njihovem mnenju tudi, da Slovenija ni osamljena, saj ima podporo Nizozemske, Velike Britanije, Švedske, ... Prepričani so, da bo Slovenija ustavila ratifikacijo hrvaške pristopne pogodbe z argumentom, da Zagreb s primerom Ljubljanske banke krši obveze.

Komentarjev 42
  • ARBAJTER 00:38 27.avgust 2012.

    Hrvatje nam bodo lahko samo hvaležni . . .

  • bojovi 22:43 19.avgust 2012.

    Hvala uredništvo samo moral sem povedati kar si mislim. Tako da vi kar brišite jaz svojega mnenja ne bom spremenil.Hvala!

  • bojovi 22:38 19.avgust 2012.

    omejenost kakršne še ne.