Svet
14 ogledov

Hrvati kradli denar od cestnin

Policija je potrdila, da preiskuje omenjene prevare pri plačevanju cestnin. (Fot Žurnal24 main
Cestninske postaje med Reko in Zagrebom. Nenapovedan nadzor je samo konec minulega tedna odkril številne prevare pri plačevanju cestnin, zaradi katerih bo delo izgubilo 22 zaposlenih.

Nenapovedan nadzor delavcev na cestninskih postajah med Reko in Zagrebom minuli konec tedna je razkril prevare, zaradi katerih bo podjetje Autocesta Rijeka–Zagreb odpustilo 22 delavcev. Inšpekcija je nadzor na cestninskih postajah Demerje in Lučko pri Zagrebu opravila v času velikih prometnih zastojev minuli konec tedna, potem ko so že prej ugotovili določene nepravilnosti pri delu nekaterih delavcev.

Denar pospravili v lasten žep
Izkazalo se je, da so delavci voznikom zaračunavali celoten znesek cestnine, v plačilni sistem pa so vpisovali krajše različice potovanj ter razliko v ceni pospravili v lasten žep. Nadzorniki so nepravilnosti ugotovili s pregledom video posnetkov avtomobilov, ki so jih posneli pri uvozih in izvozih z avtoceste.

Na cestninskih postajah avtoceste Zagreb–Reka so prejšnji konec tedna sicer zabeležili nekaj manj kot 170 tisoč vozil ali 0,36 odstotka več kot zadnji avgustovski konec tedna lani. Kolikor denarja so zbrali s cestninami, ni znano.

Medtem so na avtocesti Zagreb–Macelj med 27. in 29. avgustom letos zabeležili nekaj manj kot 90 tisoč vozil ter zbrali približno 440 tisoč evrov cestnin, devet odstotkov več kot lanski zadnji avgustovski konec tedna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.