Svet
3222 ogledov

Hrvati ovadili Slovenca. To je razlog.

hrvaška policija
23-letni Slovenec je imel tudi pomočnika.

Hrvaška policija je kazensko ovadila dva slovenskega državljana zaradi suma tatvin koles v hrvaški Istri. Mlajšega, 23-letnega Slovenca sumijo, da je odtujil najmanj deset koles, pri eni tatvin pa sta sodelovali s 55-letnikom. Oba sta v soboto zvečer končala v priporu, so danes potrdili na policijski upravi s sedežem v Pulju.

Hrvaški kriminalisti so ugotovili, da je 23-letnik lani in letos večkrat prišel na Hrvaško ter iz kampov odtujil kolesa. Nato se je z njimi odpeljal proti Sloveniji, še preden bi lastniki dojeli, da so ostali brez koles in prijavili tatvino policiji.

Z bmw-jem na mejo

Policisti so analizirali kraje koles v zahodni Istri in so v petek zvečer na mejnem prehodu Kaštel (Dragonja) ustavili avtomobili znamke bmw s slovensko registracijo, ki je prevažal dve kolesi. V avtomobilu sta bili 23- in 55-letnik, ki nista imela nobenih dokazov, da sta lastnika koles. Policija je ugotovila, da je dvojica kolesi odtujila v kampu v Vrsarju malo pred prihodom na mejni prehod, so zapisali na spletni strani policijske uprave hrvaške Istre.

Na Hrvaškem sumijo, da je 23-letni Slovenec junija letos ukradel najmanj tri kolesa iz kampa v Tar-Vabrigi. Po eno kolo naj bi odtujil tudi iz kampov na območju Pulja in Umaga. Lani naj bi med 24. junijem in 15. avgustom odtujil najmanj štiri kolesa iz kampov v Vrsarju, Funtani in Tar-Vabrigi. Z vsako tatvino je oškodoval lastnike za po več tisoč kun (več sto evrov), so dodali.

Kriminalisti bodo nadaljevali preiskavo, ker sumijo, da je 23-letnik odgovoren za še več kaznivih dejanj ter da pri nekaterih izmed teh tatvin ni bil edini storilec, so še zapisali.

Nesreča motorista Žalostno Svet Tragična smrt Slovenke na Hrvaškem

Sodelovanje s slovensko policijo

Poleg sodelovanja hrvaških policistov z območij Poreča, Umaga, Pulja in Buj je k reševanju primerov tatvin koles prispevala tudi koprska policijska uprava, s katero policisti iz hrvaške Iste že tradicionalno uspešno sodelujejo pri razkrivanju kaznivih dejanj in njihovih storilcev, so izpostavili.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Sean_Pal 15:54 27.junij 2021.

    Z enostavnim domačim spletnim delom v prostem času zaslužim več kot 15.000 EUR. Sem redni študent in samo s tem, ko sem dve uri opravljal to službo, sem prejšnji mesec s tem delom zaslužil 17.528 EUR. ......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦