Svet
16 ogledov

Hrvati razprodajajo državo, tudi Modro špiljo

modra špilja Pixsell
Hrvaško ministrstvo za turizem je objavilo katalog investicijskih projektov. V njem so navedli tudi vse podrobnosti turističnih društev, v katerih ima svoje deleže država in jih imajo namen prodati. V katalogu prodajajo tako bisere hrvaškega turizma kot tudi podjetja.

Celoten katalog je razdeljen na tri dele. V prvem delu so informacije o trgovskih družbah, ki so v večinski lasti države in jih čaka privatizacija, ki jo bo izvajala Agencija za upravljanje z državno lastnino. V drugem delu so projekti, vezani na točno določena podjetja, ki so bila ustanovljena z namenom, da pripravijo in razvijejo projekte na točno določenih lokacijah, kot sta Brioni Riviera in Park Prevlaka. V zadnjem delu pa so še ostali projekti s področja turizma, piše 24sata.

Prodali bodo bisere

Katalog vsebuje podrobne informacije o 14 društvih, ki jim sledi privatizacija in v katerih je država pripravljena prodati več kot 25 odstotkov, poroča Vjestnik.

V katalogu so tako na prodaj tudi Bizovačke toplice, za katere je treba odšteti 130 milijonov kun, Modra špilja, ki stane 7,8 milijona kun, Club Adriatic, Hrvaški olimpijski center Bjelolasica in številni drugi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.