Svet
7 ogledov

Hrvati se Sanaderjem šalijo

Hrvatje se šalijo na račun Sanaderjevega bega: "Kje je brat Ivo?" sprašuje menih v reklami. "Pobegnil je v Ameriko," odgovarja drugi. Na razglednici se išče pobegli ljubimec, hobotnica Sanader.

Beg Iva Saanderja v tujino je na Hrvaškem postal tudi predmet šal, političnega in prodajnega marketinga. "Išče se pobegli ljubimec, viden na obalah Temze," je zapisano na fotografiji, ki jo je hrvaškim novinarjem podaril Ivica Panćić, predsednik hrvaških socialnih demokratov. Na vprašanje, kolikšna nagrada bo pripadla tistemu, ki ga bo ulovil, je novinarjem 24sata povedal, da bi to morali vprašati vladajočo HDZ. Če je nekdanji hrvaški premier kot glava hobotnice v tujini, se Pančić sprašuje, kaj je z ostalimi kraki, ki so sodelovali pri črpanju denarja, ki so še v državi.

Na spletu kroži tudi video, v katerem se meniha v reklami za Brotherjeve tiskalnike sprašujeta, kje je Sanader. "Kje je brat Luka?," pravi prvi. Drugi odgovarja: "Pobegnil je na Japonsko." Prvi še enkrat vpraša: "Kje pa je brat Ivo?" Odgovor: "Pobegnil je v ZDA!" In zaključek: "Sreča, da imamo brata, ki nas nikoli ne bo izdal. Pravi voditelj je Brotherjev tiskalnik."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.