Svet
15 ogledov

Hrvati za šampanjec tudi 46 tisočakov

Šampanjec Dom Perignon. Pixsell
Gospodarska kriza na Hrvaškem očitno za nekatere ni ovira. Od leta 2008 do danes so tako prodali deset steklenic luksuznega šampanjca za 14 tisoč evrov. Nek Hvarčan pa je kupil šampanjec za 46 tisoč evrov.

Podjetje Miva iz Zagreba, ki se ukvarja s prodajo vin, prodaja šampanjec Dom Perignon White Gold letnik 1998 za 14 tisoč evrov. Od leta 2008 so uspeli prodati deset steklenic omenjenega šampanjca.

"V glavnem so jih za znane kupce kupovale ekskluzivne restavracije in klubi iz Dubrovnika in Hvara. Vedeli so, komu jih bodo prodali," je dejal Jadranko Smokrović, ki je v omenjenem podjetju zadolžen za prodajo šampanjcev Dom Perignon, poroča 24sata.hr.

Gre za trilitrsko steklenico, ki se med poznavalci vin imenuje Jeroboam. Okoli steklenice je ovit zlat oklep, ki ga je izdelala slavna pariška zlatarna Chaumet in na katerem je vgravirana etikega Dom Perignona. V steklenici pa je običajen šampanjec Dom Perignon. Za primerjavo. Isti šampanjec lahko v 0,75-litrski steklenici brez zlatega dodatka kupite za od 157 do 170 evrov.

Če ste mislili, da je omenjeni šampanjec med najdražjimi, ki so si ga privoščili Hrvati, se motite. Nek Hvarčan je za 46 tisoč evrov kupil šestlitrsko steklenico Dom Perignona Rose odeto v zlat oklep. Za isti denar bi lahko kupil BMW serije 5 ali manjšo hišico na Korčuli.

Komentarjev 1
  • bojovi 14:15 13.januar 2012.

    Hrvati se borijo proti recesiji in krizi. Oni nimajo Ivana da vse uničuje ker ni po njegovo.