Svet
22 ogledov

Hrvati znova proti gejem

Parada ponosa v Splitu Pixell
Hrvati so spet ustvarili novo homofobno Facebook stran, na kateri vse, ki so spremljali gej parado pozivajo, da jim pošljejo slike.

Potem, ko so zaradi verbalnih napadov na homoseksualce odstranili skupino na Facebooku, so danes hrvaški homofobi odprli novo, na kateri uporabnike pozivajo, da pošljejo fotografije lezbijk in gejev. Namen naj bi bil da državljanom pokažejo homoseksualno populacijo.

"Pošljite nam slike gejev in lezbijk. Naš cilj je, da s slikami zaščitimo Hrvate," je zapisano na spletni strani. Hkrati pa opozarjajo, da so fotografije, ki so bile posnete na javni prireditvi, lahko tudi javno uporabijo. Do sedaj so naložili že okrog 82 fotografij udeležencev Gejevske parade v Zagrebu, piše Danas.hr.

Tiskovni predstavnik ministrstva za notranje zadeve Krunoslav Borovac je za Danas.hr sporočil,da je policija že seznanjena s sporno stranjo. Še vedno pa ugotavljajo ali gre za kaznivo dejanje. "Če bo potrebno bomo stopili v stik tudi z državnim tožilstvom," je še dodal Borovac.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.