Svet
68 ogledov

Hrvati Zver izročili Srbom

Sretko Kalinić, ki ga imenujejo tudi Zver, pred sodiščem. (Foto: Pixsell) Žurnal24 main
Hrvaška je v največji tajnosti Srbiji izročila plačanega morilca zemunskega klana Sretka Kalinića, ki ima zaradi grozljivih zločinov vzdevek Zver.

Letalo srbske vlade je ponoči pristalo na Hrvaškem in v Srbijo okrog pol štirih zjutraj pripeljalo Sretka Kalinića - Zvera. Celotno izročitev so nadzirali pripadniki elitne srbske protiteroristične enote, poroča srbski Press. Obstajala je velika verjetnost, da bo zemunski klan poskušal ubiti Kalinića, da ne bi izdal informacij o klanu. Kalinić je delal tudi za balkanskega narkokralja Darka Šarića.

Zvera so sicer včeraj na Hrvaškem obsodili na 18 mesecev zapora zaradi ponarejenega potnega lista, a v primerjavi z njegovimi zločini je to malenkost, zato so ga ponoči takoj izročili Srbom. Ti so ga v odsotnosti že obsodili na 30 let zapora zaradi umora srbskega premierja Zorana Džindžića in na 40 let zaradi sodelovanja pri vsaj 19 umorih, treh ugrabitvah in dveh terorističnih akcijah. Zver bo tako v Srbiji za zapahi 40 let.

Hrvaški policisti so bili sicer med njegovimi zaslišanji šokirani, ko je opisoval, kako je ubijal ljudi. Enega je po umoru razkosal in skuhal v golažu ter ga postregel kolegom, njegovo kožo z obraza pa si je nadel na svoj obraz in tako poziral pred ogledalom.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.