Svet
0 ogledov

Hrvatom se smeje zaradi dobre sezone

dubrovnik Žurnal24 main
Naši južni sosedi se je število gostov glede na isto obdobje lanskega leta povečalo za 5,2 odstotka. S tem je zabeležila večjo rast kot Grčija, Španija, Turčija ali Malta.

"Ne moremo mimo dejstva, da so določeni dogodki v konkurenčnih državah na hrvaški turizem imeli pozitiven vpliv," je povedal hrvaški minister za turizem Veljko Ostojić. S tem je mislil predvsem na z dolžniško krizo povezane težave v Španiji in Grčiji.

Dodal je, da letos niso tvegali in se osredotočili na trge, ki jih ekonomska kriza ni toliko prizadela, kot so nemški in avstrijski, poroča Bloomberg.

Hrvaško je v prve pol leta obiskalo okoli 3,5 milijona turistov, najbolj prometna meseca pa sta ravno prva dva v drugi polovici, julij in avgust.

Ostojić je še povedal, da gre Hrvaški na roko tudi dejstvo, da je do nje mogoče priti z avtomobilom in da so imeli doslej odlično vreme. Dohodki iz turizma bi lahko letos dosegli sedem milijard evrov, kar je milijardo več, kot so s turizmom na Hrvaškem iztržili lani.

Komentarjev 1
  • albert 20:11 07.avgust 2012.

    Zanimivo kako žurnal prepisuje režimske časopise iz hrvaške. 7 miljard ne bo dobila država temveč pol manj. Treba je vedeti da so turistične kapacitete hoteli vile apartmaji večinoma v tujih rokah in smetano pobirajo tujci.