Svet
9128 ogledov

Grozljiv požar na plaži Zrće podtaknjen? Evakuirali več tisoč ljudi

Požar Zrće Bralec portala 24sata
Evakuiranih je okrog deset tisoč ljudi.

Okrog ene ure zjutraj je na plaži Zrće izbruhnil požar, ki golta vse pred seboj, poročajo hrvaški portali. Malo po 8. uri zjutraj je poveljnik liških gasilcev za hrvaške portale povedal, da je ogenj v nekem trenutku dosegel neposredno bližino enega izmed gostinskih objektov, vendar da je bil zaradi izjemnih naporov gasilcev zaustavljen. Nato je s pomočjo vetra obrnil smer. To jutro se z ognjem bori 64 gasilcev z 22-timi gasilckimi vozili, pomagajo kanaderji.

Obiskovalci nočnih klubov so evakuirani; kot je povedala predstavnica tamkajšnje policijske uprave Maja Brozičević, je slednjih okrog deset tisoč, po njenih podatkih za zdaj nihče k sreči ni poškodovan. Okrog pogorišča so se začele pojavljati domneve, da je bil požar podtaknjen. Brozičevićeva je na to vprašanje odgovorila, da za zdaj odgovorov še nimajo, policijska preiskava pa da je že v teku. Na območju je trenutno več deset policistov.

Veliki požar na plaži Zrće: Evakuirali ljude iz obližnjeg kluba, vatrogascima gašenje otežava bura

Veliki požar na plaži Zrće: Evakuirali ljude iz obližnjeg kluba, vatrogascima gašenje otežava bura Više na http://bit.ly/2JBuN4g Reporteri: Antica Vulić i Marko Pavić Maroš

Posted by 24sata on Monday, July 15, 2019

Ogenj uničuje borov gozd, gašenje pa otežuje močna burja, ki piha na tem območju. Zjutraj so na območje prispeli kanaderji, na terenu je na desetine gasilcev.

Požar Zrće | Avtor: Bralec portala 24sata Bralec portala 24sata

"Katastrofa! Grozljivo. Močan veter ogenj še širi," je za portal Dnevnik.hr povedal eden izmed očividcev. Portal 24sata medtem piše, da so ljudje tam odrezani od sveta. Ceste so skoraj neprevozne, ljudje so se peš podali do Novalje.

Vseč sledi ...

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Žurnalček 11:37 18.julij 2019.

    Evakuirati pomeni organizirano premestiti ljudi na nekodrugo nenevarno lokacijo . Evakuacija pa ni , će vam po zvoćniku rečejo , da zapustite prizorišče in to je vse kar naredijo !

  • Gandolf 13:22 16.julij 2019.

    Vse skupaj naj zgori.Leglo prostitucije,spolnih bolezni in mamil.

  • Janez707 08:43 16.julij 2019.

    Hermetilno zapreti meje s hrvaško in pustiti da cela zgori