Svet
1846 ogledov

Hud udarec za Airbnb

Airbnb
Ukrepi za premostitev krize.

Spletna platforma za kratkotrajno oddajo domov Airbnb namerava za premostitev pandemije covida-19 odpustiti okoli 1900 zaposlenih, kar predstavlja približno četrtino njihove delovne sile. "Rezi so potrebni, da preživimo do tedaj, ko bodo ljudje spet začeli potovati," je na blogu zapisal soustanovitelj in izvršni direktor družbe Brian Chesky.

"Prebijamo se skozi največjo krizo našega življenja. Z njenim začetkom so se ustavila tudi potovanja," je odločitev o zmanjšanju števila zaposlenih obrazložil Chesky. Kot njegovo sporočilo še povzema francoska tiskovna agencija AFP, bo družba odpuščanja poskušala ublažiti z enoletnim nadaljnjim plačevanjem zdravstvenega zavarovanja odpuščenim delavcem.

Rešitev v dolgoročni oddaji?

Airbnb bo med drugim oklestil tudi naložbe v transportne dejavnosti in hotele oz. v dejavnosti, ki ne služijo neposredni podpori ponudnikom njihove storitve, še dodaja AFP.

Aprila je spletna platforma sporočila, da si je za spopad s posledicami pandemije zagotovila za milijardo dolarjev (917,1 milijarde evrov) novih investicij, ki pa bodo namenjene podpri skupnosti gostiteljev. Podjetje se ob povečanem povpraševanju po njihovih storitvah za namene samoizolacije v času pandemije namerava osredotočiti na dolgoročno oddajo stanovanj, predvsem študentom in delavcem v tujini.

Airbnb je nedavno uvedel tudi nove protokole čiščenja kapacitet, s katerimi želijo pomiriti uporabnike.

Koronavirus - UKC Ljubljana Koronavirus Slovenija Ameriška TV o slovenski 'zgodbi o uspehu'

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.