Svet
10132 ogledov

Huda nesreča na Hrvaškem: Trije mrtvi, več ranjenih

železniška nesreča Hrvaška
1/4
Ivica Galovic/PIXSELL
V petek zvečer je na Hrvaškem prišlo do hude železniške nesreče, v kateri so trije ljudje umrli, več je ranjenih.

Pri kraju Rajić je prišlo do trčenja potniškega in tovornega vlaka. V silovitem trčenju so trije ljudje umrli, enajst je poškodovanih. Med poškodovanimi je več tujih državljanov, kot navaja portal Index.hr, naj bi šlo za državljane Irana. Med mrtvimi naj ne bi bilo tujih državljanov. 

Mesto nesreče je že v petek zvečer obiskal hrvaški premier Andrej Plenković

"Šlo je za zelo zahtevno situacijo. Bila je tema, morali smo izključiti elektriko, da ne bi prišlo do udara ... Nesreča se je zgodila na nedostopnem kraju. Vse dežurne službe smo si pomagale ena drugi in tako naredile, kar je bilo moč narediti. Na žalost so trije ljudje umrli," je za HRT dejala direktorica hrvaškega zavoda za nujno medicinsko pomoč Maja Grba Buljević. 

železniška nesreča Hrvaška | Avtor: Davor Javorovic/PIXSELL Davor Javorovic/PIXSELL

Poškodovane - dva hrvaška državljana in pet tujih državljanov - so okoli polnoči prepeljali v bolnišnico. Dva bolnika imata težje poškodbe, pet pa jih je lažje poškodovanih, nihče pa po besedah dežurnega kirurga v Splošni bolnišnici Nova Gradiška Maria Špoljarja, ni v smrtni nevarnosti. 

Eden od poškodovanih je Špoljarju povedal, da so sedeli v kupeju vlaka in se pogovarjali, ko je prišlo do trčenja. Ker niso bili privezani, jih je ob udarcu vrglo naprej. 

Glavni preiskovalec železniških nesreč Tomislav Antun Biber je za 24sata dejal, da je "prišlo do naleta potniškega vlaka na tovorni vlak, ki je v okvari stal na tiru". Dosedanje ugotovitve kažejo, da je potniški vlak prevozil znak stop. Ogled kraja dogodka še poteka. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.