Svet
36001 ogledov

Huda nesreča: Po cesti leteli deli avtomobila, umrl otrok

nesreča Hrvaška Brinje tovornjak avtomobil Dino Stanin/PIXSELL
Tovornjak je trčil v osebni avtomobil in ga pred seboj potiskal še 150 metrov. V nesreči je en otrok umrl, starša in sorojenec so v bolnišnici.

S Hrvaške poročajo o hudi prometni nesreči, ki se je zgodila v ponedeljek okoli 15.30 blizu izvoza Brinje na avtocesti A1. Tovornjak bosanskih registrskih tablic je trčil v karavan poljskih registrskih tablic, v katerem je bila štiričlanska družina. Do trčenja je prišlo na skrajno desnem pasu, na delu, kjer se avtocesta nekoliko dviguje in promet poteka po treh pasovih, poroča 24sata.hr. 

Po silovitem trčenju je tovornjak pristal na zadnjem delu avtomobila in ga pred seboj potiskal še kakšnih 150 metrov ob zaščitni ograji. Zaradi silovitega trčenja so po zrakz leteli deli avtomobila in stvari, ki jih je družina imela v avtomobilu - od otroških oblačil do igrač. Enega od otroških sedežev je vrglo na območje izven zaščitne ograje. 

V nesreči je umrl en otrok. V bolnišnici sta na zdravljenju starša in drugi otrok, ki je bil v avtomobilu. Njihovo stanje naj bi bi bilo stabilno in naj ne bi bili v življenjski nevarnosti. 

Preiskava dogodka še poteka, zato vzrok nesreče še ni znan. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • krucefiks 08:25 07.september 2021.

    sem skozi na tej avtocesti,ko bi vedeli kako vozijo turisti ,to ni za opisat,iz čistega mira naglo zmanjša hitrost in to čist brez razloga in to se dogaja nonstop poleti ko je turistov veliko,zgleda da je v tujini delanje naleta ...prikaži veča nacionalni šport,ker to je živa muka vozit,prava umetnost je držat razdaljo ,skozi te nekdo prehiti in tik pred tabo potem vozi in zmanjšije hitrost ,skratka nestabilno,Pol pa poči je pa joj