Svet
11696 ogledov

Huda prometna nesreča v Medulinu, dva mrtva

Prometna nesreča v Medulinu Dusko Marusic/PIXSELL
V hudi prometni nesreči okoli druge ure zjutraj umrli dve osebi, in sicer 47-letni Zagrebčan in 43-letni Makedonec.

Voznik  je na odseku, kjer velja omejitev 30 kilometrov na uro, vozil z neprilagojeno hitrostjo in izgubil nadzor nad avtomobilom, zadel robnik in zapeljal s ceste. Zadel je kovinski drog javne razsvetljave, električno omarico in se na koncu zaletel še v betonsko ograjo. Avto se je ustavil v bližini porušene ograje.

"Ležal sem v postelji v apartmaju ob obali Medulina in slišal sem zaviranje in strahovit udarec. Vedel sem, da je nekaj narobe. Hitrost je morala biti velika, saj je moj apartma kilometer in pol od mesta nesreč, a sem vseeno jasno slišal nesrečo. Takoj sem se usedel na svoj skuter in odhitel na mesto nesreče v upanju, da bi pomagal," je za 24sata povedal 23-letni očividec, ki dela v Medulinu. Kot je še povedal, ob prihodu na kraj nesreče avtomobila sploh ni mogel prepoznati.

Sedeminštiridesetletni voznik je vozil avtomobil zagrebških registracij, ki naj bi pripadal rent-a-car agenciji iz Medulina. 

Ford mondeo, udeležen v nesreči, je relativno nov model avtomobila. Leta 2014 na preverjanju Euro NCAP dosegel zelo dobre ocene za aktivno in pasivno varnost. Vendar pa noben velikoserijski avto ni narejen za trke ob trdno oviro pri tako visoki hitrosti.
Prometna nesreča v Medulinu | Avtor: Dusko Marusic/PIXSELL Dusko Marusic/PIXSELL