Svet
8295 ogledov

Huda ura v Franciji, ustrelili duhovnika

Emmanuel Macron Epa
Njegovo zdravstveno stanje naj bi bilo resno.

Neznani moški, oborožen s puško, je v streljanju ranil pravoslavnega duhovnika. Po napadu je moški pobegnil, poroča francoska tiskovna agencija AFP, ki se sklicuje na policijske vire. Duhovnik, ki ima grško državljanstvo, je ob napadu zapiral cerkev. Njegovo zdravstveno stanje je po napadu resno, je še dejal za AFP neimenovani vir.

Četrtkov napad počasi dobiva epilog

Francoska policija je sicer že včeraj v povezavi z napadom z nožem v četrtek v cerkvi v Nici aretirala še dva človeka. Proti enemu so uvedli hišno preiskavo, saj je osumljen, da je bil vpleten v napad. Drugi je bil tem času ravno na naslovu, ki so ga preiskovali. V Tuniziji so aretirali moškega, ki naj bi prevzel odgovornost za napad. 

V povezavi z napadom, v katerem so umrli trije ljudje, so že v četrtek aretirali 47-letnika, ki naj bi bil v stiku z napadalcem. Do sedaj so tako skupno aretirali tri ljudi, za katere preiskujejo, ali so bili vpleteni v napad. Potem ko so aretirali 47-letnika, je policija v petek zvečer v Nici pridržala še 35-letnika. Prvega sumijo, da je bil v stiku z domnevnim napadalcem, 21-letnim Tunizijcem. Za drugega sumijo, da je bil dan pred napadom v stiku s 47-letnikom.

Viri blizu preiskave so za francosko tiskovno agencijo AFP potrdili, da so kasneje v petek aretirali še tretjega osumljenca, 33-letnega moškega. Ta je bil namreč v petek zvečer na naslovu 35-letnika. Podrobnosti še niso znane, saj zaslišanje še poteka.

Pomagala naj bi mu še ena oseba

Tunizijske varnostne oblasti pa so aretirale moškega, ki naj bi v imenu doslej neznane skupine prevzel odgovornost za napad v Nici. Verjetno obstaja še ena oseba, ki naj bi mu pomagala pri nastanku videa, v katerem je prevzel odgovornost, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Video se je po napadu pojavil na družbenih omrežjih. Na posnetku je moški prevzel odgovornost za napad v imenu skupine Ansar al Mahdi. Preiskovalci sicer dvomijo v obstoj te skupine, saj je do sedaj še niso zasledili.

V četrtek je Francijo pretresel nov napad, v katerem je Tunizijec, ki je prišel v državo nezakonito, v cerkvi v Nici z nožem ubil tri ljudi. Napadalca je policija huje ranila in je trenutno v bolnišnici. V Francijo je prišel nedavno iz Italije. Francoski predsednik Emmanuel Macron je napad v baziliki označil za islamistični teroristični napad.

Nad predsednika Šport UFC prvak s šokantnim zapisom: "Naj Alah zmaliči obraz temu izmečku"

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 10
  • Konan 13:25 03.november 2020.

    Dober musli je samo mrtev musli

  • Avatar lolekbolek
    lolekbolek 06:23 01.november 2020.

    Nekako mi zgleda, da je vse načrtovano, in ne mislim, corona plandemija, zdej teroristični napadi, ko so vsi napsihirani. Ljudje so so začeli razmišljati kot eno, ne glede na vero in nacionalnost, in kaj se zgodi, teroristični napada, da se ...prikaži več spet deli ljudi, na naše in njihove, in se išče krivce v drugih za vse probleme. Politiki pa bodo na koncu prikazani kot rešitelji :)

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 23:00 31.oktober 2020.

    Ni kaj za razmišljat!! Deportacije samo po vrsti!! Ti nuslimani so prišli pobijat ljudi,ki delajo za njih!! In glavni krivci levičarji in njihova multikultura!!