Svet
194 ogledov

"Hudičev dah" zadeva in ubija ljudi

Vražji dah Shutterstock
V Kolumbiji se vse več pojavlja droga, ki jo nekateri ocenjujejo kot najbolj smrtonosno drogo na svetu – skopolamin ali "hudičev dah". Že en sam vdih povzroči izgubo spomina, velike količine tudi smrt.

Poznavalci pravijo, da je skopolamin bolj nevaren kot antraks. Že en sam vdih povzroči zadetost, posledice pa so lahko katastrofalne. Žrtev se namreč pod vplivom skopolamina ne spomni ničesar. "Z ljudmi, ki so pod vplivom 'vražjega daha', lahko delate, kar želite. So kot otroci," pove preprodajalec iz Bogote.

Žrtve roparje vozijo v stanovanja

Ker droga nima ne okusa ne vonja, jo vse pogosteje uporabljajo tudi nepridipravi, ki jo žrtvam vmešajo v pijačo in jih nato izkoristijo. Zaradi vpliva, ki ga ima droga na človeka, žrtve pogosto kar same peljejo roparja v hišo in mu izročijo vredne stvari. Zgodilo se je že, da so osebe pod vplivom "vražjega daha" darovale organe.

"Na ulici sem srečala človeka, ki me je spraševal, če poznam neko ulico. Ker je bila zelo blizu, sem ga kar sama odpeljala do tja. Nato sva skupaj popila sok. Pozneje sem ga odpeljala v svojo hišo in mu dala vse vredne stvari, ki sem jih imela. Pomagala sem mu celo pri nošenju. Boleče je izgubiti vse, a sem imela srečo," je dejala Kolumbijka, ki je bila žrtev kraje in "hudičevega diha".

Uporabljala naj bi jo CIA

Po nekaterih podatkih naj bi omenjeno drogo koristila tudi CIA, ki jo je uporabljala v času hladne vojne kot serum resnice. Zaradi hudih halucinacij so jo kmalu opustili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.