Svet
7 ogledov

Human Rights Watch kritična do EU

Medvedjev in Putin Reuters
Človekove pravice in spoštovanje le-teh ni kritično le recimo v Afganistanu, tudi Evropa daje več razlogov za skrb. Tako ocenjuje Human Rights Watch.

"Četudi so EU in njene države članice razglasile pomen človekovih pravic in prodemokratičnih gibanj arabske pomladi, pa še naprej niso pripravljene, da bi človekovim pravicam dale prioriteto doma," piše Human Rights Watch (HRW) v letnem poročilu.

EU ni uspelo doseči, da bi bile človekove pravice njena domača prioriteta, pravijo. Posebno pozornost so posvetili odzivu EU na val priseljevanja zaradi upora v arabskem svetu. Pri tem izpostavljajo politiko EU do priseljevanje iz severne Afrike, spore glede reševanja ladij s priseljenci in nenaklonjenost, ko je šlo za vprašanje nastanitve priseljencev iz Libije.

Pozornost je pritegnila tudi Rusija. Po oceni HRW je odločitev premiera Vladimirja Putina, da se bo vnovič potegoval za predsednika Rusije, "vrgla senco" na zelo potrebno politično reformo. Organizacija je kritično ocenila tudi nadlegovanje zagovornikov človekovih pravic v Rusiji, pa tudi sovražen odnos do civilno-družbenih organizacij.

Še več o poročilu HRW preberite tukaj.

Komentarjev 1
  • privat 08:17 23.januar 2012.

    v Evropi je že ustoličeno anti človeško vedenje s tem tudi kršenje oz.nepriznavanje osnovnih pravic malih ljudi....pri nas še posebej!!