Svet
11 ogledov

Hvar: Cigarete skoraj 5 evrov

Cigarete cigareta istockphoto Žurnal24 main
Odiranje turistov: Na Hvaru je lastnica nekega bara prodajala cigarete po ceni od 4 do skoraj 5 evrov in brez računa.

Hrvaški gostitelji v nekaterih najbolj priljubljenih turističnih letoviščih še naprej šokirajo javnost s svojimi idejami za hitrejši zaslužek. O najnovejšem primeru odiranja turistov poročajo z otoka Hvar, kjer se je "domiselna“ lastnica nekega bara odločila izkoristiti zasvojenost svojih gostov z nikotinom.

Prevarani kupci so se namreč pritožili, da so v omenjenem baru morali za cigarete hrvaške znamke namesto 22 kun (3 evrov) plačati od 30 do 35 kun (od 4,10 do 4,78 evra). To je preveril tudi hrvaški novinar, ki je za škatlico cigaret odštel 30 kun. Za svoj nakup seveda ni dobil računa.

Lastnica bara je potem, ko so jo razkrinkali, dejala, da "ima pod pultom nekaj škatlic cigaret za svoje goste". "To je primer, ki bi ga morali prijaviti inšpektoratu, saj morajo biti cene registrirane. Če ljudje ne dobijo računa, prodaja ni zabeležena in to v tem primeru pomeni, da je lastnica bara prevarala državo," je povedala Jadrana Kolarevič iz hrvaške zveze potrošnikov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.