Svet
7 ogledov

Identificirali napadalca

Moskva, domededovo Žurnal24 main
Za teroristični napad na letališče Domodedovo naj bi bil odgovoren 20-letnik iz Kavkaza. Tarče naj bi bili tuji državljani.

Predstavnik preiskovalne komisije Vladimir Markin je dejal, da kraj napada ni bil naključno izbran. "Preiskovalci verjamejo, da je bil napad v prvi vrsti usmerjen proti tujim državljanom," je povedal. Ime napadalca preiskovalci poznajo, a ga ne nameravajo razkriti, poročajo ruski mediji. Še vedno pa delajo vse, da bi odkrili in priprli organizatorje napada. Zaenkrat še ni nihče prevzel odgovornosti za napad.

Policija je sporočila, da je odvzela prostost osumljencem, ki so načrtovali napad v središču Moskve, ki naj bi ga izvedli na silvestrovo. Vpleteni naj bi bili tudi v eksplozijo v hotelski sobi na jugovzhodu Moskve, v kateri je umrl moški, ki je sestavljal eksplozivno napravo, še poroča portal RIA Novosti.

Pred petimi dnevi se je na letališču Domodedovo razstrelil samomorilski napadalec. V eksploziji je umrlo 35 ljudi, več kot 180 jih je bilo ranjenih, približno 130 naj bi jih še vedno bilo v bolnišnici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.