Svet
33 ogledov

Igor kmalu orkan 5. stopnje

Divjanje Igorja v Atlantiku so ujeli Nasini sateliti. (Foto: Nasa) Žurnal24 main
V Atlantiku divja orkan Igor, ki se bo okrepil v orkan najvišje stopnje.

Orkan Igor naj bi se do ponedeljka zvečer okrepil v orkan pete stopnje, sporočajo iz ameriškega centra za orkane v Miamiju. Igor, ki je dosegel hitrost 240 kilometrov na uro, se trenutno krepi sredi Atlantskega oceana. Orkan za zdaj ostaja precej stran od naseljenih območij, nahaja pa se okoli 1500 kilometrov zahodno od otočja Leeward. 

Meteorologi pričakujejo, da se bo Igor začel pomikati proti severozahodu in upajo, da ne bo dosegel Karibskega otočja, ki ga bo v vsakem primeru prizadelo močno neurje. Igor je že četrti orkan v Atlantiku to sezono.

Medtem ko Igor divja v Atlantskem oceanu, pa se je v nedeljo okrepila tropska nevihta Julia, ki se nahaja okoli 100 kilometrov jugovzhodno od Zelenortskih otokov. Vetrovi tropske nevihte so dosegli hitrost 65 kilometrov na uro. Meteorologi opozarjajo, da se bo neurje okrepilo in nadaljevalo do torka, ko se bo Julia okrepila v orkan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.