Svet
16 ogledov

Igralka zanikala afero s škandaloznim politikom

Bo Xilai Reuters
Igralka filmskega hita Prežeči tiger, skriti zmaj, Zhang Ziyi, je zanikala razmerje s kitajskim politikom Boem Xilaijem.

Ko so se zbrali šefi kitajske komunistične stranke, da bi se odločili, kakšna usoda bo doletela njihovega osramočenega člana Boa Xilaija, so morali pregledati debel dosje, v katerem je bilo natančno napisano, kaj vse je politik zagrešil. Korupcija, zloraba pooblastil, vpletenost v umor britanskega poslovneža ...

Zhang Ziyi | Avtor: Reuters Reuters
Vodje bi verjetno pokazale več milosti, če ne bi opazili tudi dolgega seznama žensk, s katerimi naj bi imel Xilai spal. Med njimi naj bi bile številne televizijske voditeljice in filmske igralke. To pa še ni vse. 63-letni Xilai naj bi delal celo kot neke vrste zvodnik in drugim politikom in poslovnežem dobavljal dekleta. Boa Xilaija so na koncu vrgli iz stranke, sedaj ga bodo še kazensko preganjali, njegovo ženo pa v ječo, ker naj bi zastrupila britanskega poslovneža.

Kot poročajo, naj bi imel Bo Xilai več kot 100 ljubic. "Bil je zelo vpliven. Imel je ljubice, a ženske je podarjal tudi drugim uradnikom,“ je za ameriški radio povedal kitajski novinar Jiang Weiping, ki živi v izgnanstvu v Kanadi.

Med njegovimi ljubimkami naj bi bila tudi zvezdnica filma Prežeči tiger, skriti zmaj Zhang Ziyi, kar pa je njen odvetnik zanikal. Lepotica bo tožila hongkonško in ameriško medijsko družbo, ki sta govorici objavili. Zaradi škandala je namreč utrpela denarno škodo v višini 750.000 dolarjev (580 tisoč evrov), saj so mnogi zaradi namigovanj odpovedali sodelovanje.

Sedaj se je oglasil še Xilaijev sin in izjavil, da je seznam obtožb v nasprotju z vsem, kar ve o svojem očetu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.