Svet
13 ogledov

Ikea bo v pohištvo vgrajevala brezžične polnilce

Ikea Zagreb Saša Despot
Švedska Ikea je predstavila novo kolekcijo pohištva z vgrajeno tehnologijo brezžičnega polnjenja Qi. Uporabniki mobilnih naprav, združljivih s tem standardom, bodo lahko svoje telefone in tablice polnili kar na Ikeinih nočnih omaricah, mizah in svetilkah.

"Ljudje sovražijo zmedo s kabli. Skrbi jih, da ne bodo našli napajalnika in ostali brez energije," je v sporočilu za javnost zapisala vodja poslovanja za področje luči in brezžično napajanje v družbi Ikea Jeanette Skjelmose. Kolekcija Home Spot bo v Evropi in ZDA na voljo aprila, kasneje pa bodo prodajo razširili še na ostale države.

"Gre za zelo zgoden korak v smeri združevanja pohištva in brezžične tehnologije. Prepričan pa sem, da bodo tudi drugi proizvajalci pohištva zgrabili priložnost," je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal analitik Jeff Kagan.

Ikeina napoved sovpada s predstavitvijo Samsungovih najnovejših paradnih mobilnikov Samsung Galaxy S6 in Galaxy S6 Edge, ki prav tako podpirata tehnologijo Qi. O brezžičnih tehnologijah za polnjenje mobilnih naprav je govora že kar nekaj časa, a proizvajalci se še niso dogovorili o uporabi enotnega standarda. Standard Qi sicer v principu podpirajo številni proizvajalci mobilnih naprav, med drugim Samsung, Motorola, HTC, Sony in LG.

Komentarjev 2
  • Matija Zajšek 20:52 15.oktober 2015.

    Mislim, da ta stvar že deluje, ali ne? http://www.vgradneomare.eu/

  • janez 13:41 02.marec 2015.

    Na glavne, se pravi NEXUS_e ste pa pozabili.