Svet
23 ogledov

Ikea obmolknila pred Putinom

Ikea Zagreb Saša Despot
Ikea je napovedala ukinitev spletne strani v Rusiji, saj bi z njo utegnila kršiti zakon proti homoseksualni propagandi v tej državi.

Ikea bo ukinila spletno stran z naslovom Ikea Family Live, saj bi se “številni članki te spletne strani lahko povezali s propagando”, zaradi česar bi jim utegnili očitati kršenje zakona o homoseksualni propagandi, ki ga je razglasil Vladimir Putin.

Na podlagi tega zakona v Rusiji kaznujejo “reklamiranje netradicionalnih seksualnih usmeritev med mladoletnimi”, pod drobnogledom pa so zlasti snovalci spletnih strani, ki nudijo nasvete mladoletnim istospolno usmerjenim.

Spoštujemo zakone držav, v katerih poslujemo, in da bi preprečili kakršnokoli kršitev omenjenega zakona, smo se odločili prekiniti z delovanjem naše spletne strani v Rusiji,” piše v Ikeinem sporočilu.

Spletni časopis Ikea Family Live deluje v 25-tih državah bodisi v spletni ali tiskani različici; prikazuje fotografije in pogovore z družinami “ne glede na spol ali spolno usmeritev”.

Glede na ruski zakon bi Ikeo, če bi ji dokazali kršenje, utegnila doleteti denarna kazen v višini 15 tisočakov ali prepoved delovanja za 90 dni. 

Komentarjev 1