Svet
73029 ogledov

Ikea uvaja nekaj novosti, ukinila naj bi, kar gre mnogim na živce

otvoritev Ikea Ljubljana Saša Despot
Ikea uvaja nekaj sprememb svojega koncepta prodaje.

Švedska trgovska veriga s pohištvom Ikea testira dva nova koncepta trgovin, pri katerih je med drugim novo to, da omogoči kupcu prevzem naročenih artiklov, brez da bi se moral pred tem sprehoditi skozi labirint prodajnih prostorov. 

Ingka Holding, družba, ki upravlja z večino maloprodajnih Ikeinih trgovin, je ta mesec ponovno odprla prenovljeno trgovino v Šanghaju, kjer testirajo format bodoče Ikeine trgovine, prostor, v katerem bi obiskovalci lahko preživeli ure in pri tem počeli tudi druge stvari, ne le opravljali nakupe, piše Wall Street Journal. Ikea načrtuje tudi prostore v obliki amfiteatrov, v katerih se bodo ljudje družili, restavracije in prostore, v katerih bo osebje pomagalo kupcem popravili stare ali sestaviti nove proizvode. 

Jutri bo Ikea odprla tudi novo trgovino na Dunaju, ki bo imela pet nadstropij in lokal na strehi. V trgovini bodo kupci lahko kupili manjše stvari, večje pa jim bodo naslednji dan dostavljali na dom. 

Namestnik vodje maloprodaje pri Ikei Stefan Vanoverbeke je poudaril, da novi koncept Ikeinih trgovin predvideva, da kupec le prevzame artikle, ki jih je naročil preko spleta, jih po potrebi preuči in tudi ne kupi, pri tem pa ni potrebno, da bi se sprehodil skozi celotno trgovino. 

Vanoverbeke pri tem poudarja, da bodo prostori za druženje po drugi strani vendarle kupce zadržali v njihovih blagovnicah. Za zdaj Ikea še ne bo spremenila prepoznavnega koncepta svojih trgovin, pač pa bo preučila zadovoljstvo med kupci in na podlagi tega po potrebi spremenila svojo ustaljeno prakso.

Ikea Svet V Ikei po novem to ne bo več mogoče

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 14
 • vera23 15:08 27.avgust 2021.

  Zanima me, koliko njihovih izdelkov ste preizkusili tisti, ki jih tako kritizirate. Je to kar pavšalno ali imate negativne izkušnje?

 • leonardo 11:20 27.avgust 2021.

  No, zdi se mi, da v Ikei dobiš klump in da imamo Slovenci dovolj kvalitetnih trgovin, da Ikea nima prevelike bodočnosti. Je pa tako, če človek nima veliko denarja pač mora kupiti tudi robo, ki nima daljše dobe uporabe. Če ...prikaži več pa gledaš njihovo novo reklamo te pa sloh mine.

 • Avatar Mehičanka76
  Mehičanka76 01:19 27.avgust 2021.

  Ikee po svetu en korak naprej, v Slo dva koraka nazaj. Res nas imajo za drugorazredne kupce, čeprav smo po zapravljanju baje v samem svetovnem vrhu. Je pa ljubljanska Ikea ena redkih ali celo edina na sveti v katero se ne sme z psom.

Sorodne novice