Svet
11 ogledov

Imajo izredne razmere, a razglasili so počitnice

Poplave v Bangkogu
1/5
Reuters
Oblasti na Tajskem kot da ne vidijo, kaj se dogaja na ulicah. Bangkog bi lahko bil poplavljen še mesec dni, zaloga ustekleničene vode že pošla. Oblasti razglasile pet dni počitnic, da bi se vsi lahko pravočasno evakuirali.

V Bangkogu, kjer je poplavljenih vse več ulic, so v nekaterih trgovinah omejili prodajo riža in jajc. Tako lahko stranke na dan kupijo le po en zavitek riža in jajc, omejili so tudi prodajo toaletnega papirja. Ustekleničena voda je v nekaterih trgovinah že pošla. To bi utegnil biti velik problem, saj se je poplavna voda pomešala z zalogami pitne vode, so sporočili iz vodovodnega podjetja. Po drugi strani pa so delnice podjetja Head Thip Pcl, ki proizvaja pijače, dobile šest odstotkov na vrednosti.

Počitnice za evakuacijo

Ulice Bangkoga bi lahko bile poplavljene še do enega meseca. Šele na to naj bi se voda umaknila v morje, kljub temu pa ne pričakujejo, da bi se dvo- ali trometrska voda na ulicah zadrževala po več mesecev, kakor se je zgodilo v nekaterih drugih provincah.

Oblasti so sicer za vse razglasile petdnevne počitnice, da bi se lahko pravočasno evakuirali. Razmere naj bi se zaradi napovedanega slabega vremena še poslabšale.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.