Svet
12 ogledov

Imajo Mušarafovo podporo

Mušaraf je pred glasovanjem o novem pakistanskem ministrskem predsedniku nasledn Žurnal24 main
Pakistanski predsednik Pervez Mušaraf je naslednji vladi zagotovil podporo in tako naznanil začetek obdobja "prave demokracije" v Pakistanu.

Mušaraf je ob tem še izrazil upanje, da bo vlada premierja Jusafa Raze Gilanija, člana Pakistanske ljudske stranke (PPP), naredila vse, kar je v njeni moči, da bi obdržala "mirno vzdušje v Pakistanu". Istočasno je Mušaraf pozval k nadaljevanju boja proti teroristom in skrajnežem.

PPP, ki je slavila na parlamentarnih volitvah 18. februarja, je v soboto za novega premierja predlagala nekdanjega predsednika pakistanskega parlamenta in zaupnika decembra umorjene voditeljice PPP Benazir Buto Jusufa Razo Gilanija. Ponedeljkova izvolitev Gilanija v parlamentu velja za zagotovljeno, saj sta se PPP in Muslimanska liga nekdanjega premierja Navaza Šarifa po zmagi opozicije na volitvah dogovorili o koaliciji pod vodstvom premierja iz vrst PPP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.