Svet
8 ogledov

Imajo priznanje morilca

Umor britanskih turistov EPA
Tajski policisti imajo priznanje morilca dveh britanskih turistov.

Zmaličeni trupli 24-letnega Davida Milerja in 23-letne Hannah Witheridge so našli 15. septembra na plaži otoka Ko Tao. Policija je dolgo tavala v temi, danes pa je tuje medije preplavila novica o tem, da imajo priznanje morilca.

Umora naj bi priznal burmanski delavec v lokalu. Policija ga je pridržala, vendar ga še niso aretirali, saj  še čakajo na rezultate DNK-testa. V umora naj bi bila vpletena še dva druga moška, ki pa dejanje zanikata.

Policiji naj bi moški povedal, da je videl, da ima par spolne odnose na plaži, zato se je odločil, da ju napade, žensko pa posili. Njegova zgodba sicer ni v skladu z ugotovitvami policije, saj ti pri Witheridgeovi niso našli DNK-sledi njenega prijatelja, so pa našli DNK dveh Azijcev.

Težave s preiskavo

Tajska policija se je zaradi dolgega tavanja v temi znašla pod plazom kritik. Preiskava zaradi umorov je bila obsežna, preiskali so okoli 200 moških, za koristne informacije so ponudili celo denarno nagrado.

Komentarjev 1
  • Skippy 23:37 02.oktober 2014.

    Glede na to, da je glavni osumljenec največji bogataš na otoku, je pričakovano, da bodo umor podtaknili neke priseljenskemu delavcu.