Svet
22 ogledov

Imamo sedem milijardtega prebivalca

sedem miljardti človek
1/5
Reuters
Z rojstvom Danice May Camacho je od danes naprej na Zemlji sedem milijard ljudi.

Število prebivalcev Zemlje je danes doseglo število sedem milijard. V sklopu tega se bodo po svetu odvile različne slovesnosti.

Z rojstvom Danice May Camacho je od danes naprej na Zemlji sedem milijard ljudi. Deklica se je rodila na Filipinih, materi Camilli in očetu Floranteu. Takoj, ko je prišla na svet so bolnišnico že preplavili številni novinarji.

Danica se je rodila dve minuti pred polnočjo. Tehtala je komaj 2,4 kilograma."Čudovita je. Ne morem verjeti, da je ravno ona tista, zaradi katere se je število ljudi na svetu povzpelo na sedem milijard," je povedala njena mati. Predstavniki ZN so materi in deklici poklonili tortico in potrdilo, da je sedem miljardta prebivalka na svetu.

Kdo ima prav?

Nekoliko kasneje sta dve ruski regiji, najvzhodnejša Kamčatka in najzahodnejša Kaliningrad, tudi sami razglasili rojstvo sedemilijardnega prebivalca. Ko so v ruski eksklavi Kaliningrad med Litvo in Poljsko malega Pjotra, rojenega dve minuti po polnoči, razglasili za sedemilijardnega Zemljana, so se okoli porodnišnične postelje njegove matere zbrali številni novinarji, da bi zapisali, da je "sedemmilijardni prebivalec Zemlje Rus".

Vendar pa se s tem niso strinjali na Kamčatki. "Naša država, kot vemo, začne s Kamčatko in zato tega otroka, prvega rojenega v Rusiji 31. oktobra slavimo za našega sedemilijardnega prebivalca", je dejal guverner Kamčatke Vladimir Iljuškin po rojstvu malega Aleksandra nekaj minut po polnoči.

Tudi v Indiji so simbolično razglasili svojega sedemmilijardnega otroka, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Deklica z imenom Nagris je bila izbrana zato, da bi javnost opozorili na selektivni feticid.

Komentarjev 1
  • privat 07:24 01.november 2011.

    človeštvo pa še vedno v kameni dobi...kraja je recesija??