Svet
14 ogledov

Imel je več kot sto žena

Akuku se je prvič poročil pri dvaindvajsetih in do leta 1992 v zakon stopil še v Žurnal24 main
V 92. letu starosti je umrl najbolj znan kenijski poligamist Ancentus Akuku Ogwela, znan tudi pod vzdevkom Nevarnost. Poročil se je več kot stokrat.

Akuku je bil mojster zapeljevanja. Do svojega dvaindvajsetega leta se je poročil s petimi ženskami, končna številka pa se je povzpela čez sto. Zadnjič se je poročil leta 1992. Preživel je 12 svojih žena, od najmanj tridesetih pa se je ločil. V zakonih se mu je rodilo več kot 200 otrok. V intervjujih je povedal, da je sodeloval pri izbiri imen vseh svojih otrok, saj je tako ustvaril posebno vez z njimi. Za svoje otroke je zgradil dve šoli in cerkev. Njegova družina se je tako razširila, da točnega števila svojih vnukov in pravnukov ni poznal.

Njegova smrt je glasno odmevala v Keniji, kjer je bil za mnoge simbol tradicionalnega moškega. V mnogih plemenih je bilo mnogoženstvo simbol bogastva in je prineslo moškemu poseben status. "Pravijo mi Nevarnost, ker sem, ko je prišlo do žensk, zasenčil mnoge moške. Bil sem zelo čeden, lepo sem se oblačil in vedel, kako očarati ženske z besedami. Nobena se mi ni mogla upreti. Bil sem magnet," je o sebi dejal Akuku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.