Svet
21 ogledov

Imeli bodo erotično mašo

Maša EPA
Evangeličanski duhovnik v nemškem Wiesbadnu je za nedeljo povabil k "erotični maši".

S tem želi po lastnih navedbah dokazati, da cerkev ni sovražna do spolnosti in erotike. "Rad bi, da ljudje spoznajo, da je človeška seksualnost dana od Boga in da jo moramo izživeti," je povedal evangeličanski duhovnik Ralf Schmidt iz mestne četrti Mainz-Kastel.

Na slovesnosti, ki jo je poimenoval "V vinogradu ljubezni", namerava  "odkrito" spregovoriti o spolnosti ter z glasbo, plesom in vonjavami "nagovoriti vse čute".

Pri tem naj se ne bi izogibal niti opolzkim besedam. "Ves svet, tudi moji učenci, govori o fukanju in takšne besede bodo tudi v pridigi," je pojasnil. Bo pa k tem robatim izrazom dodal "lepše besede za opisovanje spolnosti".

Že sama napoved dogodka je naletela na velik medijski odmev, na katerega duhovnik, kot je dejal, ni računal. S pristojnimi cerkvenimi oblasti naj bi bila dorečena le okvirna oblika maše, s tem da tamkajšnji dostojanstveniki zagotavljajo, da Schmidtu zaupajo. "V osnovi se evangelij nanaša na vsa življenjska področja, tudi spolnost in erotiko," so sporočili iz evangeličanske cerkve v Hessnu in Nassau.

Takšna maša ni prva. Že leta 2007 je duhovnik na cerkvenem zboru v Kölnu izvedel "erotično mašo" z glasbo in plesom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.