Svet
91 ogledov

Imena pedofilov javno dostopna

zloraba punčka iStockphoto
Avstralija je objavila prvi register pedofilov, ki naj bi staršem pomagal pri zaščiti otrok.

Po navedbah policije so doslej v registru objavili podatke devetih spolnih napadalcev. Register, ki vključuje tudi njihovo ime in fotografijo, pa je povzročil zaskrbljenost pravnikov, da bo vodil v nasilje nad pedofili in zamenjavo identitet.

Register, objavljen na spletni strani, je nastal na pobudo vlade zvezne države Zahodna Avstralija. Na seznam so doslej uvrstili devet napadalcev te zvezne države, ki so bili v preteklosti večkrat aretirani in kaznovani zaradi spolnih zlorab otrok, zdaj pa se skrivajo in ne izpolnjujejo svoje dolžnosti javljanja pristojnim oblastem.

S pomočjo storitve bodo starši z vnosom svojega naslova lahko tudi ugotovili, če kateri od pedofilov živi v njihovi bližini. V tem primeru bodo lahko zahtevali dodatne fotografije in podrobnejše podatke o osebi. Starši bodo lahko tudi izvedeli, če je katera od oseb, s katero ima njihov otrok stalen stik, znani napadalec.

Pravni strokovnjaki so sicer pod vprašaj postavili uporabnost registra in izrazili zaskrbljenost zaradi morebitnih napadov na osebe, vključene v register. Poleg tega menijo, da bodo oblasti le težko preprečile nezakonito objavo fotografij drugje na internetu.

"Fotografije ljudi bodo končale na socialnem omrežju YouTube, lahko pa pride tudi do napačnih identifikacij," je dejala predsednica Združenja odvetnikov za kazensko pravo Linda Black.

Komentarjev 3
  • bober123 20:15 15.oktober 2012.

    Vaš komentar smo izbrisali, ker ni bil v skladu s Kodeksom komentiranja. Uredništvo zurnal24.si

  • westal 18:00 15.oktober 2012.

    V Sloveniji kaj takega lahko samo sanjamo, pa še to so prepovedane sanje. Pedofili so zaščiteni bolj kot njihove žrtve. Porazno!

  • Alena 15:09 15.oktober 2012.

    kaj pa Slovenija?????????????????