Svet
25 ogledov

Imperij bo plačal odškodnino

Rebekah Brooks, Rupert Murdoch Reuters
Eden od epilogov afere s prisluškovanjem žrtvam bo milijonska odškodnina. Medijski mogotec Rupert Murdoch je družini ubitega dekleta pripravljen odšteti 3,4 milijona evrov.

Družina Milly Dowler bo zaradi trpljenja, ki jim ga je povzročil vdor v telefon hčerke, ko je bila že mrtva, od medijskega mogotca Ruperta Murdocha dobila visoko odškodnino. 

Milly so ugrabili leta 2002, preiskovalec, ki je takrat delal za tabloid News of The World, pa je vdrl v njen telefon. Brisal je glasovna sporočila, kar je otežilo preiskavo in dajalo lažno upanje, da je dekle še živo. Millyjino truplo so našli pol leta po izginotju.

Ne ve nič, a vseeno bo plačal

Tabloid News of The World, ki je del medijskega imperija News international, je po izbruhu škandala julija letos prenehal izhajati. Vodilni trdijo, da o spornih prijemih niso vedeli nič, kljub temu pa je ustanovitelj imperija Rupert Murdoch zdaj v poravnavi pristal na izplačilo odškodnine.

Od 3,4 milijona evrov bo šlo dva milijona družini Dowler, milijon pa v dobrodelne namene. Pogajanja sicer še niso povsem zaključena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.