Svet
5 ogledov

Incident 'dečka iz balona' je potegavščina

Zakonca Heene Žurnal24 main
Šerif Kolorada je sporočil, da sta starša "dečka iz balona" priredila dobro predstavo, ki so ji vsi verjeli. Grozi jima zaporna kazen do šest let.

Policija v Koloradu je v večernih urah po našem času sporočila podrobnosti preiskave primera dečka iz balona. Šerif Jim Alderden je povedal, da sta starša šestletnega dečka Falcona Heena igralca in sta pripravila "dobro predstavo, ki so ji vsi nasedli“. Omenjeni incident je po njegovih besedah prevara, s katero sta starša želela dobiti pozornost.

Družina je z nami manipulirala, je še povedal ter dodal, da do aretacij še ni prišlo, napovedal pa je, da bodo zakonca Heene ovadili zaradi zarote in napeljevanja mladoletnika k prekršku. Staršema grozi zaporna kazen do šest let in globa v višini pol milijona ameriških dolarjev.

Kot je znano, je v četrtek zvečer svetovna javnost spremljala nenavadno reševalno akcijo. Iz dvorišča družine Heene je poletel balon napolnjen s helijem, v katerem naj bi bil po nesreči ujet šestletni deček Falcon. Kasneje se je izkazalo, da se je otrok ves čas reševalne akcije skrival na podstrešju hiše. Sporno pa je postalo, ko je izjavil, da sta mu to naročila starša, ker sta hotela narediti šov.

V javnosti se je ugibalo, ali bosta nenavadna, z znanostjo obsedena starša, ki svoje tri otroke jemljeta s sabo na "lov“ za nevihtami, obtožena zlorabe otrok.


Zakonca Heene pa kot kaže pozornost javnosti ne moti. Richard Heene je, kot poročajo svetovni mediji, s kartonasto škatlo stopil pred novinarje, zbrane pred hišo, in jim rekel: "Na list papirja napišite vsa vaša vprašanja in jih dajte v škatlo. Čez nekaj ur bom imel novinarsko konferenco, na kateri vam bom vse razložil.“  Kot trdi, pa nima pojma, kaj mediji poročajo o njem, saj kljub svoji obsedenosti z znanostjo doma menda nimajo kabelske televizije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.