Svet
19 ogledov

Indentificirali skoraj 6 tisoč tujcev, ki so se pridružili džihadistom

Džihadisti EPA
Interpol je identificiral tujce, ki so se pridružili džihadistom. Prihajajo iz 50-tih držav. Predvidevajo, da jih je skupno okrog 25 tisoč.

Interpol, mednarodna organizacija kriminalistične policije, meni, da je skupno vsaj 25 tisoč tujcev, ki so se pridružili džihadistom; na to temo je v Sevilli le nekaj dni po terorističnih napadih na Pariz, v katerih je bilo ubitih 129 ljudi, odgovornost zanje pa je prevzela Islamska država, govoril prvi mož Interpola Juergen Stock. V organizacijo in izvedbo petkovih napadov v Parizu naj bi bili vmešani tudi državljani Francije in Belgije, ki naj bi se urili v Siriji.

Na konferenci o boju proti terorizmu je Stock povedal, da je njegova organizacija do tega trenutka identificirala okrog 5.800 tujih borcev, ki so se pridružili džihadističnim skupinam v državah kot sta Sirija in Irak. Dodal je, da je njihova skupna številka najverjetneje okrog 25 tisoč in poudaril, da bi pri njihovem odkrivanju bilo potrebno večje sodelovanje držav.

Strokovnjaki s področja varnosti iz vsega sveta v Sevilli razpravljajo na tridnevni konferenci, katere osnovni cilj je zamenjava izkušenj v boju proti terorizmu.

Komentarjev 2
  • h3o 13:40 19.november 2015.

    vteh težkih časih bi morali graditi zidove in preverjati vsakega, kravatajzarji pa spuščajo miljonsko glavo tujcev, ki niti ne vedo kaj bodo naredili, v evropo. Ne bi rekel, če bi te tujci prihajali iz avstralije, ne, tujci prihajajo iz tistih ...prikaži več držav, ki najbolj sovražijo nevernike

  • Ferluci 13:25 19.november 2015.

    Španski borci v novi dobi.