Svet
19 ogledov

Indijanska poglavarka pobijala

Pištola Shutterstock
Nekdanja poglavarka skupine iz indijanskega plemena Pajute na severu Kalifornije je v četrtek med prepirom zaradi nameravanega izgona iz hiše na sedežu plemenskega urada pobila štiri moške in hudo ranila dve ženski.

Ameriške televizije poročajo, da se je 44-letna Cherie Lash Rhoades v času zločina nahajala na uradu skupine Cedarville Rancheria v kraju Alturas. Iz za zdaj še neznanega razloga je bil proti njej in sinu sprožen postopek izgona iz hiše.

Ko je zmanjkalo nabojev, potegnila še nož

Med prepirom je potegnila pištolo, pokončala moške, stare 19, 30, 45 in 50 let, ter ranila žensko. Ko ji je zmanjkalo nabojev, je potegnila nož in z njim zabodla še drugo žensko.

Po dejanju je ostala na kraju zločina in je tudi po prihodu policije grozila ter mahala z nožem. Policisti so jo obvladali, razorožili ter odpeljali v pripor. Podrobnosti o tragediji še preiskujejo.

Med mrtvimi naj bi bil tudi sedanji poglavar plemenske skupine Cedarville Rancheria, vendar pa policija imen žrtev uradno še ni objavila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.