Svet
16 ogledov

Indijci ne bodo več mogli kupovati v Hitlerju

Trgovina Hitler EPA
Lastniki trgovine z moškimi oblačili v Indiji z imenom Hitler so danes sporočili, da bodo spremenili ime.

Trgovino so preimenovali po tem, ko je proti imenovanju protestirala judovska skupnost, pritisk pa so izvajale tudi indijske vladne agencije. Trgovino so prejšnji mesec odprli v mestu Ahmedabad v indijski zvezni državi Gujarat. Na oglasni deski je imela zapisano Hitler in narisano svastiko.

"Zaradi imena so pritisk izvajale tako lokalne oblasti kot tudi judovska skupnost. Zato sva se s poslovnim partnerjem odločila, da spremeniva ime," je za nemško tiskovno agencijo dpa povedal lastnik Raješ Šan. "Zadeva nam je prinesla veliko težav, zato bomo v naslednjih dneh odstranili oglasno desko in si izmislili novo ime," je še dodal Šan.

Izraelska generalna konzulka v Mumbaiju Orna Sagiv, ki je Gujarat obiskala, je indijske oblasti pozvala, naj posredujejo in prepričajo lastnike, da spremenijo ime.

Šan trdi, da ni vedel, kdo je bil Adolf Hitler, in da je trgovino poimenoval po dedku svojega poslovnega partnerja, ki so mu zaradi njegove strogosti dali vzdevek Hitler.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.