Svet
17 ogledov

Indonezija: v potresu umrlo pet ljudi

potres cunami Indonezija 11.04.2012 EPA
V včerajšnjem potresu v Indoneziji je umrlo pet ljudi, en človek pa je huje ranjen, so sporočile tamkajšnje oblasti.

Najmanj dva človeka sta umrla zaradi srčnega napada, eden je umrl zaradi šoka, zaradi padca drevesa pa je en otrok v kritičnem stanju, je dejal tiskovni predstavnik indonezijske agencije za naravne nesreče Sutopo Purwo Nugroho in dodal, da še vedno zbirajo podatke o ranjenih in škodi po potresu.

Potres z magnitudo 8,7 in še več popotresnih sunkov je včeraj močno prestrašilo prebivalce indonezijskega otoka Sumatra. Zlasti ljudje na severu otoka so noreli in zaradi strahu pred ponovnim opustošenjem bežali v višje ležeče kraje.

Spomin na uničujoče cunamije po potresu leta 2004 je namreč med tamkajšnjimi prebivalci še vedno zelo živ. Cunami, ki je opustošil provinco Aceh, je takrat terjal 170 tisoč življenj, sprožil pa ga je potres z magnitudo 9,1 (30 kilometrov pod morjem). Skupno je takrat ob Indijskem oceanu umrlo 230 tisoč ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.