Svet
10150 ogledov

Inšpektorji in policija hodijo po porokah in preverjajo spoštovanje ukrepov

Žurnalova sanjska poroka na Predjamskem gradu
1/5
Flare Visuals
Ekipe civilne zaščite in policije so ta konec tedna na Hrvaškem hodile po porokah, zabavah in športnih dogodkih, saj morajo organizatorji (tako kot pri nas) imeti seznam gostov.

Mladoporočenci so vabili goste, a nimajo njihovih seznamov, pravijo na ministrstvu za notranje zadeve.

Ekipe policije in civilne zaščite so obiskale več kot 130 prijavljenih prireditev, na katerih je bilo več kot sto gostov. Na 44 svatbah so izrekli 23 opozoril zaradi neupoštevanja epidemioloških ukrepov.

Na policiji se čudijo, da se v teh dneh organizirajo rojstni dnevi in druge zasebne zabave z več kot sto povabljenimi gosti.

"Poleg porok, ki nam jih morajo prijaviti, če je več kot sto svatov, je bilo veliko tudi drugih zasebnih zabav s takim številom gostov. Najpogostejša kršitev je bil nepopoln seznam gostov, ali pa seznama gostov sploh ni bilo," je za 24sata povedal pomočnik ministra za notranje zadeve Damir Trut.

Na 44 porokah v 14 županijah in mestu Zagreb je bil to najpogostejši prekršek. Drugi najpogostejši prekršek je bil, da hrana ni bila servirana vsakemu gostu posebej, ampak samopostrežno, kar ni več dovoljeno.

V hotelskih jedilnicah so se ukrepi praviloma spoštovali, v ločenih dvoranah za poroke pa ne.

Vroče krvi zaradi obiska inšpektorjev na svatbah ni bilo, ti sicer za zdaj izdajajo samo opozorila, saj želijo ljudi osvestiti, a če ne bo bolje, ne izključujejo izrekanja glob.

Na športnih dogodkih je izpostavil primer tristo navijačev, ki so se stiskali na stadionu, ki ima dvajset tisoč sedežev. "To se mora spremeniti," je dejal Trut. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Covid_1984 14:06 20.julij 2020.

    upam, da se lastne njih družine sramujejo teh govnačev, ki ljudem uničujejo življenja za naše skupno dobro. njihova imena bi morali razširiti po družbenih omrežjih, da bi ljudje vedeli, pred kom morajo zaradi varnosti držati še posebej visoko antisocialno distanco =)