Svet
14 ogledov

Instantna pravica med OI

OI London logotip Shutterstock
Sodišča bodo med olimpijskimi igrami delala s polno paro. Osumljenec do sojenja v 24 urah.

Ljudi, ki bodo zagrešili kazniva dejanja, povezana z olimpijskimi igrami (OI), bodo pred sodišča privedli v roku 24 ur, piše The Times. Po izkušnjah z lanskoletnimi izgredi protestnikov bodo osumljencem sodili v čim krajšem času, londonska sodišča bodo odprta tudi zgodaj zjutraj in zvečer, nekatera celo ob sobotah, zaslišanja pa bodo potekala tudi prek virtualnih povezav – vse za to, da storilci kaznivih dejanj hitro poletijo skozi pravosodni sistem.

Olimpijska kategorija

“Pomembno je, da so postopki hitri, saj veliko ljudi, ki bodo prišli na OI, ne bo živelo v Londonu. Iz lanskih uličnih protestov smo se veliko naučili,” je za The Times dejala Alison Saunders, glavna londonska tožilka. Pričakujejo predvsem poneverbe z vstopnicami, kršitve miru, žeparje in rope.

V kategorijo “olimpijsko kaznivo dejanje” so zajeti tekmovalci, gledalci, uradniki in preostali sodelujoči na igrah. Načrt, ki ga je pripravilo tožilstvo skupaj s policijo in agencijami kazenskega pravosodja, med drugim agencijo za podporo žrtvam, bo zajel tako London kot druga prizorišča, v veljavi pa je od 1. maja do vključno 30. septembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.