Slovenija
19 ogledov

Internet nad Trumpom ponorel, BBC se je sesul

BBC spletna stran BBC/PrtScr
Dogajanje v ameriški predsedniški tekmi je prineslo še marsikaj drugega, kot strmoglavljenje indeksov delnic na svetovnih borzah.

Ves svet pozorno spremlja volilno noč in zmagoslavno jutro v Združenih državah Amerike, ki kljub drugačnim napovedim ne bodo dobile prve predsednice v zgodovini, saj je zmaga v rokah republikanskega kandidata Donalda Trumpa.

V njegovem taboru že slavijo, vzdušje pri Clintonovi je porazno.

Do zadnjega hipa napeta tekma, polna preobratov, ki je sledila najbolj umazani volilni kampanji, kar so jih videle ZDA v svoji več kot 200-letni zgodovini, je zakurila tudi internet. 

Podatki spletne strani Akamai.com, ki spremlja dogajanje na medmrežju po svetu, kažejo, da je trenutno internetni promet v globalnem pogledu kar 78 odstotkov nad običajnim povprečjem. V določenih regijah, predvsem na vzhodni in zahodni obali ZDA, v velikem delu Evrope in na Japonskem pa je trenutno več kot dvakrat toliko uporabnikov spleta, kot je običajno za sredino jutro. 

V Evropi je daleč največ uporabnikov trenutno v Nemčiji in Veliki Britaniji. Kako visok je promet, priča podatek, da je za nekaj časa celo "pokleknila" BBC spletna stran. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.