Šport
6 ogledov

ACH ubranil naslov prvaka

ACH Volley se je veselil prve zmage v finalni seriji. Žurnal24 main
Odbojkarji blejske ekipe ACH Volley so v finalu srednjeevropske lige s 3:1 v nizih premagali Hypo Tirol iz Innsbrucka ter tako ubranili naslov prvaka.
 

Srednjeevropska liga, finale

Hypo Tirol : ACH Volley 1:3

V Innsbrucku so odbojkarji ekipe ACH Volley v finalu srednjeevropske odbojkarske lige s 3:1 v nizih premagali domače moštvo Hypo Tirol ter tako ubranili naslov prvaka. Prvi niz so z 25:22 dobili gostitelji finalnega turnirja, drugega s 25:18 Blejci, v tretjem je bilo najbolj izenačeno (25:23), odločilnega četrtega pa so odbojkarji ACH-ja pod vod vodstvom novega trenerja Radovana Gačića dobili s 25:21.

Uvod finala je potekal v izenačeni igri do pete točke, nato pa so pobudo prevzeli domači, ki so povedli z 8:5. V nadaljevanju so se gostitelji razigrali, v polju reševali nemogoče žoge, slovenski blok je bil brez moči in napadalci Tirola so uspešno dosegali točke ter tako vodili z 16:10. Napaka Da Silve v bloku in dve uspešni potezi Pleškota na mreži sta pomenili znižanje na 16:13. Domačini so nadaljevali v visokem ritmu, imeli že visoko vodstvo z 21:15, nato pa so jih Slovenci pričeli vztrajno loviti. Blejci so se tako približali Tirolu le na dve točki zaostanka 23:21, kar pa jim na koncu ni zadoščalo za osvojitev niza. V drugem nizu je enakovreden boj potekal do četrte točke, za dve so nato pobegnili odbojkarji ACH-ja. Nekaj napak v polju je stalo Blejce vodstva in domačini so izenačili na 12:12. V zaključku niza je Gasparini prevzel stvari v svoje roke in praktično do konca niza s servisi povsem razorožil domačo vrsto.

Blejci so izgubili prvi niz, a dobili naslednje tri za ubranitev naslova prvaka. © SPS

 


Uspešno igro iz drugega so igralci ACH Volleya prenesli tudi v tretji niz in hitro povedli s 6:3. Vodstvo z rezultatom 14:8 še ni pomenilo mirnega nadaljevanja, kajti Blejci so visoko vodstvo ob nekaj lastnih napakah hitro zapravili in semafor je kazal le še točko prednosti 15:14. Gostitelji se niso predali, toda branilci lovorike niso popuščali in na koncu niz z rezultatom 23:25 tesno odločili v svojo korist. Aktualni prvaki so že v uvodu četrtega niza povedli s 3:6, nadaljevali pa so silovito in pri vodstvu 8:13 je trener Tirola Chrtiansky zahteval prvi odmor. To je domačine nekoliko predramilo, znižali so na 10:13, toda ob drugem odmoru je vodstvo Slovencev spet znašalo štiri točke 16:12. Po drugem odmoru pa je vse bolj dišalo na zmago slovenske vrste, ki je uspešno branila pridobljeno prednost in na koncu slavila s 25:21, kar je pomenilo zmago v četrtem nizu in s tem osvojitev tudi drugega zaporednega naslova v srednjeevropski ligi.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.