Svet
126 ogledov

Interpol je nima na seznamu

razno 21.10.13. deklica Maria, grcija, plavolasi angel, foto: Grska policija Grška policija
Grška policija preiskuje okoli deset primerov pogrešanih otrok, ki bi lahko bili povezani z Mario

Interpol je sporočil, da deklice Marie, najdene v romskem naselju v Grčiji, ni na njegovem seznamu pogrešanih otrok. Na Interpolovem seznamu je 38 deklic, mlajših od šest let, a nobena od njih ne ustreza opisu svetlolase in zelenooke deklice, ki so jo odkrili pri nekem romskem paru.

Dobrodelna organizacija Nasmeh otroka, ki začasno skrbi za deklico, je medtem sporočila, da grška policija preiskuje okoli deset primerov pogrešanih otrok, ki bi lahko bili povezani z Mario. Med drugim se osredotočajo na primere iz ZDA, Švedske, Poljske in Francije, je povedal tiskovni predstavnik organizacije Panagiotis Pardalis.

Prejeli 8000 klicev

Od konca tedna je organizacija prejela že več kot 8000 klicev s strani ljudi, ki so menili, da imajo za preiskavo uporabne informacije, ali pa so le želeli izraziti sočutje. "Ta primer je izpostavil problem, s katerim se moramo spopasti. Obstajajo starši pogrešanih otrok, ki v agoniji živijo že več let," je ob tem opozoril Pardalis.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.