Svet
115 ogledov

Invalida prisilili, da se je splazil na letalo

Vanilla Air letalska družba
Japonska letalska družba je od invalida zahtevala, da se splazi na letalo.

Hideto Kijima je z letalsko družbo Vanilla Air letel na otok Amami. Polet na otok je minil brez težav, pri vrnitvi pa se je zapletlo. 

Zaposleni so mu dejali, da mu ne morejo dovoliti vkrcanja na letalo, če se po stopnicah ne more povzpeti sam brez pomoči. Razlog za takšno zahtevo naj bi bil varnostne narave. Ni mu preostalo drugega, kot da so mu vzeli invalidski voziček, sam pa se je potem z rokami vlekel po stopnicah v letalo, piše BBC. 

Kijima je dejal, da je v življenju bil na več kot 200 letališčih v 158 državah, od leta 1990, ko je po nesreči ostal paraliziran. V zapisu na svojem blogu je pojasnil, da se je do tega primera na letališčih vedno lahko zanesel na pomoč prijateljev in zaposlenih. Čeprav je bilo včasih potovanje oteženo, pa se mu doslej še ni zgodilo, da se ne bi mogel vkrcati na letalo. 

Za japonsko televizijo Nippon je dejal, da je bil presenečen, ko je slišal, kaj od njega zahtevajo. "Spraševal sem se, ali se zaposlenim na letališču ni zdelo narobe tega zahtevati," je dejal.

 Letalska družba se je za dogodek že opravičila. Pripravili so nova pravila glede invalidskih vozičkov na letališču. Na njihovi spletni strani je zapisano, da bodo na letališču v Amamiju poskrbeli, da bodo za potrebe vkrcanja invalidov na letalo odslej uporabljali poseben stol.« 

Komentarjev 5
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 09:34 01.julij 2017.

    Nisem ti jest kriv,če ne znaš brat in potem skontat pomena tega pisanja?Črn humor ti zgleda tut ni domač,tko,da si precej nerazgledan bi rekel?

  • ode 17:25 30.junij 2017.

    Med "invalidi" je največ 30% invalidov, ostali so pa goljufi.

  • Janez_53 09:45 30.junij 2017.

    Že dolgo nisem prebral bolj zmedenega in butastega komentarja! Čeprav si očitno polpismen, se pa iz invalidov znaš norčevati!